Gerealiseerde projecten van ZS Logistiek

Om u een indruk te geven van de projecten die ZS Logistiek in de afgelopen 25 jaar heeft mogen realiseren, treft u hierbij een aantal voorbeelden aan. Het is slechts een kleine greep uit het programma en mocht u enthousiast zijn over hetgeen u heeft gezien, dan zien wij uw reacties met veel belangstelling tegemoet. Wij denken graag met u mee!

Bagagekar testbank (BKT2.0)

De ca. 6000 bagagekarren van Amsterdam Airport Schiphol krijgen jaarlijkse een APK-beurt. Tot voor kort werd de remwerking van de bagagekar op de door ons in 2003 ontwikkelde remmentestbank (BKT1.0) gecontroleerd.

Anno 2016 hebben wij een 'state of the art' meetinstrument ontwikkeld; BKT2.0.

Voor de werking van het systeem: bekijk één van de onderstaande introductie filmpjes.

Een bagagekar wordt pas tot de operatie toegelaten als BKT2.0 groen licht heeft gegeven..

3D Ontwerp banddiverter

3D-ontwerp banddiverter

Voorbeeld van een in 3D ontworpen ‘pusher’. De servo-aangedreven banddiverter is in staat om alle soorten (hand)bagage van spoor te laten wisselen. Het unieke van het ontwerp is, dat het scheiden van de stromen non-stop kan plaatsvinden.

Rondtransporteurs

Voor het transporteren van goederen tot ongeveer 70 kilogram hebben wij diverse rondtransporteurs in ons leveringsprogramma.
Een toepassing is weergegeven in de foto waarop een röntgenmachine (de X-ray in de tent) in lijn staat met een hoefijzervormig afvoertraject. Op deze lijn worden grote goederen gescand.

Rondtransporteurs RD 100100 compleet

B-meubel

Het B-meubel biedt de mogelijkheid om 2 analyse-apparaten te herbergen. Het brandwerend uitgevoerde meubel is uitgerust met een stroomvoorziening en 2 vergrendelbare rolluiken.

B-meubel VZO Aluminium strippenpuien

Scheidingswanden (hoog)

In de vaste bruggen op Schiphol hebben wij hoge scheidingswanden geplaatst. Op deze wijze kunnen aankomende en vertrekkende passagiers worden gescheiden.

Glazen gatepoort

Glazen draaihekken

Op bijvoorbeeld de B-pier op Schiphol is er een andere gate-structuur aangebracht. In plaats van plafondhoge wanden wordt er op de B-pier gebruikgemaakt van halfhoge scheidingspuitjes.
In deze puitjes zijn glazen draaihekken opgenomen, zodat de stromen – afhankelijk van het proces – naar de juiste richting geleid kunnen worden.

ETD Zuiltje

Randomizer (ETD-zuiltje)

Om personen ‘random’ toegang te verschaffen tot een gebied of een proces, hebben wij ten behoeve van de Winglock® van de firma Boon – Edam een zogenaamde randomizer ontwikkeld.
De gebruiker drukt op de groenverlichte knop, die na het indrukken rood kleurt. Het poortje opent naar een - voor de gebruiker - willekeurige kant, maar deze is echter door onze randomizer gekozen. Zo weet de gebruiker vooraf nooit naar welk gebied hij of zij wordt geleid.

 

revisiewerkzaamheden

Revisiewerkzaamheden

Om u een idee te geven van revisiewerkzaamheden, hebben wij een voorbeeld van een lager van een douanevoertuig gegeven. Het lager was volledig uitgelopen en wij hebben de constructie zodanig gewijzigd dat het uitlopen van het lager wordt voorkomen. Dus niet alleen vervangen, maar ook zorgdragen voor een duurzame(re) oplossing.

 

Transporttoren BMC

Transporttoren

Een ander middel om goederen te transporteren betreft een transporttoren. In deze situatie moesten mensen een lange trap afdalen, waarbij zij grote koffers met zich meedroegen. Er is geen lift voorhanden, dus er moest een alternatief worden gevonden. Nu is de werkwijze dat men de koffer op een rollenbaan legt en de transporttoren opduwt. Vervolgens loopt men naar beneden en in de tussentijd wordt de bagage naar een lagere verdieping getransporteerd. Beneden aangekomen zal de bagage op een zogenaamde reclaim-rollenbaan terechtkomen, waar men de bagage kan ophalen.

Zuiltjes RVS artikelen

Zuiltjes en andere rvs-artikelen

Ons programma bestaat uit een groot aantal – op klantspecificatie – ontworpen en gerealiseerde zuilen, paaltjes, aanrijdbeveiligingen, hekwerken en meer…

Bouwkundig project

Bouwkundige projecten

Naast onder meer puien, hekwerken en wanden ontwerpen en realiseren wij ook andere bouwkundige objecten. Als voorbeeld een trap uit cortenstaal en hout.

Bagagekarren Concept 1 ZSLogistiX2.1

3D-ontwerp ZSLogistiX2

In opdracht van Schiphol heeft ZS Logistiek in eigen beheer een volledig geautomatiseerde Security Lane ontwikkeld en gebouwd.
Het getoonde 3D-concept is uitgerust met een track & trace systeem, zodat alle gescande bakken gevolgd kunnen worden.
Zo ontstaat er een waterdicht securityproces. Op de foto het gerealiseerde beursmodel ZSLX2.

3D security filter

3D-impressie securityfilter

ZS Logistiek is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van securityfilters; zowel in 2D als in 3D. Door middel van een ‘Artist Impression’ geven wij de klant graag een indruk van de mogelijkheden.

Security Lane VIP

Ook de hooggeplaatsten van deze wereld dienen – alvorens zij gaan vliegen – hun goederen voor een scan aan te bieden.
Bij de Security Lane voor vips op Schiphol is er zelfs aan het voorkomen van tillen gedacht. De invoerrollenbaan is uitgevoerd met een kantelaar, die de koffer van een verticale naar een horizontale positie kantelt. Zo kan de bagage eenvoudig richting de scanapparatuur worden bewogen. Aan het einde van deze lijn staat een uitpaktafel annex verrijdbare tafel. De tafel staat door middel van een elektromagneet aan de lijn gekoppeld en door een druk op de knop wordt de tafel ontgrendeld. Vervolgens kan de bagage worden verreden.

Security Lane VIP

3D-ontwerp koffiemeubel

In opdracht van Rotterdam The Hague Airport hebben wij in 3D een RVS-koffiemeubel op klantspecificatie ontworpen. Ontworpen, gebouwd én geleverd.

3D Ontwerp koffiemeubel

Preparatietafels

Voor het stroomlijnen van het securityproces hebben wij preparatietafels ontworpen en gefabriceerd. Zo heeft iedere passagier een eigen gelegenheid waar hij of zij zich kan voorbereiden op het securityproces. Ervaring heeft geleerd dat mensen deze vorm van prepareren zeer op prijs stellen. Men wordt niet opgejaagd, maar desondanks is er steeds voldoende aanvoer van geprepareerde passagiers bij het security filter.

Preparatiedesks Scheidingswanden

Aluminium Strippenpuien

De gates op Schiphol zijn voorzien van glazen scheidingswanden.
Wij hebben alle profielen voor dit type aluminium strippenpui in ons leveringsprogramma, de zogenaamde ASP-ZSL.

Dubbele vluchtdeur GP

Vluchtdeuren

Voor diverse gates en geveldoorgangen op Schiphol hebben wij zowel enkele als dubbele vluchtdeuren gerealiseerd.

Trapband

Trapband of koffertransporteur

De trapband of koffertransporteur maakt het mogelijk dat passagiers niet met bagage in de hand een trap af te hoeven lopen.
Men legt eenvoudigweg de bagage op de band en pakt deze aan het einde van het traject weer op. De transporteur heeft 2 draairichtingen, dus kan zowel voor naar boven als naar beneden worden gebruikt.

Gerenoveerde zeemeetpaal

Zeemeetpalen

In opdracht van Rijkswaterstaat hebben wij het bestek voor de uitvraag van het onderhoud van de zeemeetpalen gerealiseerd.
Op basis van ons bestek heeft Rijkswaterstaat een aannemer de opdracht gegund voor het renoveren én modificeren van 10 meetpalen. Daarnaast hebben wij de bouw begeleid en hebben wij technische inspecties afgenomen, zodat de meetpalen volgens de eisen in gebruik genomen konden worden.

Verhoogde liftschacht

BOUWKUNDIGE PROJECTEN

De getoonde liftschacht was van origine 1 paneel lager. Om de aandrijving naar boven te kunnen brengen, moest de bestaande liftschacht worden opgehoogd.

Ontluchtingskanalen parkeergarage

Ontluchtingskanalen

In het nautische karakter van IJburg was het de wens van de opdrachtgever om de ontluchting van een parkeergarage door middel van ontluchtingskanalen te laten plaatsvinden. Deze luchtkanalen hebben wij dan ook de vorm van ontluchtingskanalen gegeven zoals die ook op schepen worden gebruikt.

Luiken

Luiken ten behoeve van rolpaden, roltrappen en hellingbanen

Als u gebruik maakt van een rolpad, roltrap of hellingbaan, dan stapt u altijd op en af vanaf een uitneembaar luik. Op Schiphol zijn – exclusief de nieuwbouw – nagenoeg alle luiken door ons gerealiseerd. Hierbij opgemerkt dat het ‘maatwerk’ betreft daar alle luiken anders van afmetingen zijn.

Ook een project voor ZS Logistiek